Læsehunden Ivan søger nye højtlæsere

26.09.24
Sorø Biblioteks rareste og blødeste frivillige, læsehunden Ivan, søger nye læseglade børn.

Ivan er en læsehund, der kan motivere børn til at læse, ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.

For hvem, hvordan og hvornår?

Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. En læsestund varer 30-45 min. og foregår på biblioteket i Sorø.

Dit barn højt for læsehunden i 20-30 minutter, og bagefter er der tid til at lege med hunden og give den godbidder. Barnet og hunden mødes en gang om ugen, og et læseforløb varer typisk seks uger. Barnet modtager et diplom med et foto af sig selv og læsehunden som anerkendelse af indsatsen, når det er færdigt med sit læseforløb. Det er gratis for barnet at modtage hjælp fra en Læsehund.

Sådan tilmelder du dit barn

Skriv en mail på roseg@soroe.dk og meld dig som højtlæser for læsehunden - eller stil de spørgsmål, du måtte have til forløbet.

Hvad kan en læsehund?

En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid. På Sorø Bibliotek & Bykontor har vi læsehunden Ivan og hans menneskemor Merete, og vi elsker når de kommer på biblioteket.

Læs mere om Læsehunde-initiativet

Tags