Hekselæsekreds
5 mandage kl. 16-17.30 i foråret 2025 med opstart 24/2
Af Roseg
Heksemagi og historie
Heksekundskab er heldigvis ikke længere (livs)farligt at tale om – eller kende til. Snarere tværtimod. Der er opstået en ny og positiv interesse for det okkulte, dets spiritualitet og forhold til naturen og fysiske materialer. I disse år udkommer flere bøger, der beskæftiger sig med heksemagi og –ritualer samt ikke mindst den forfølgelse og vold, som såkaldte eller selvudnævnte hekse tidligere er blevet udsat for.
Vi kender måske nok historierne om hekseafbrændingerne på Christian den 4.’s tid. Men forstår og mærker vi helt den hverdag og de omstændigheder, de foregik i? Vi har måske en vag idé om, hvad heksemagi går ud på, men kender vi til de virkelige ritualer?
Deltag i læsekredsen
Litteraturen bringer os bagom historien og de myter, der omgærde hekse. Vi får lov at være sammen med de mennesker, det handler om – og mærke ild, vrede, eufori og fællesskab sammen med dem.
Vi læser fire bøger med meget forskellige tilgange til hekse. Forfatteren til den sidste bog i rækken, kan man desuden møde til Sankt Hans, hvor hun holder foredrag på Sorø Bibliotek og båltale på Sorø Kunstmuseum.
Ønsker du at være med i læsekredsen, så send hurtigst muligt en mail til: roseg@soroe.dk
Tidsplan
5 mandage kl. 16-17.30:
24/2
Opstart og udlevering af første bog
Får udleveret Heksens alfabet af Nanna Goul 24/2-24/3
24/3
Taler om: Heksens alfabet
Får udleveret: Voksbarnet - Olga Ravn 24/3-28/4
28/4
Taler om: Voksbarnet
Får udleveret: Jeg, Tituba, Salems sorte heks - Maryse Condé 28/4-26/5
26/5
Taler om: Jeg, Tituba, Salems sorte heks
Får udleveret: Herrens bødler - Maria Helleberg 26/5-23/6
23/6
Taler om: Herrens Bødler
Herefter kan man slutte sig til Sankt Hans-fejring med besøg af Maria Helleberg på Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum (NB: kræver køb af billet)