Fotografi af Stine med bog
Fotografi af Stine med bog

Snart tid til bogfilmklub igen

Af elte
04.05.24
Denne gang ser og læser vi "Pigen der fortalte film".

Læs bogen - og se den som film på det store lærred!

Sorø Bibliotek og Victoria Teatret har lavet et samarbejde, en slags bogfilmklub, hvor vi laver koblingen mellem to værker: Bogen og filmen - eller nærmere bestemt bogen bag filmen - for vi udvælger kun filmatiseringer.

Bogfilmklubben er et tilbagevendende arrangement, der er åbent for alle at deltage i – ved køb af billet hos Victoria Teatret på den udvalgte visning af filmen. Op til visningen er det muligt at låne bogen på Sorø Bibliotek, som har forudbestilt en håndfuld eksemplarer (udlånes efter først til mølle-princippet) og gerne bestiller flere.

Bogen bag filmen er i denne omgang ”Pigen der fortalte film” (2009) (på dansk i 2013) af den chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier. Bag filmatiseringen: ’The Movie Teller’ (2024) står den danske filminstruktør Lone Scherfig.

Hvis du gerne vil være med, skal du blot købe en billet til biografen og låne bogen på Sorø Biblotek i dagen op til – og så naturligvis møde op på selve aftenen. Det er ikke et krav at have læst bogen for at være med, men samtalen bliver selvfølgelig bedre nu flere der har læst bogen.

Program:
Aftenen starter i biografens foyer, hvor kulturformidler Stine Michelle Vinholt Bech Madsen holder et oplæg om bogen og dernæst en intro til filmen. Folk er velkomne til at fortælle om deres egne forventninger til filmen.
Vi ser filmen sammen og bagefter snakker vi om filmen sammen i foyeren igen. Hvordan oplevede vi de to værker (hh. bog og film) hver især? Blev forventningerne indfriet?

Om ’Pigen der fortalte film’:
Den unge Maria bor med sin familie i en afsides minelandsby i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken. Der er dog et sted i denne golde verden, hvor magien lever: Den lokale biograf.
Men da en eksplosion i minen brutalt forandrer familiens liv, har de efterfølgende kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Det bliver Maria, med hendes store talent som historiefortæller, der får opgaven at se filmene. Før hun ved af det, er hendes livlige genfortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under politisk uro og mere end nogensinde før har brug for eskapisme og håb.

Billetter:

Bestil billetter til 'Pigen der fortalte film', onsdag 8. maj kl. 18:00 i Victoria Teatret